Naast de Oosterse selectie van China Slate hanteren wij in deze categorie Grijze en Antracietkleurige Natuurleien een fraaie exclusieve selectie Spaanse leien. De Assulo lei kenmerkt zich door een goede kwaliteit en een rustiek uiterlijk. Daarnaast worden Assulo leien geproduceerd in Oud Duits, Schuppenschablonen, Bogenschnitt, Rhombus, Spitzwinkel, Spitzort, Fischschuppen, Keltengebinde, Octogones en Coquettes. Assulo leien voldoen aan de normen Monumentenzorg.

De Barlosa lei komt uit een vrij jonge groeve en kenmerkt zich door een rechte draad over de lengte van de lei. Kwalitatief behoort deze lei tot de top van de Spaanse leien en voldoet hij ruim aan de eisen van Monumentenzorg.

Vanuit Duitsland presenteren we Rathscheck. Ratscheck is een Duitse leiproducent  met een aantal eigen groeves in Spanje, welke gecommercialiseerd worden onder de naam SIN.

Deze groeves vertegenwoordigen de kwalitatieve top van de natuurleien uit Spanje. Daardoor voldoen al deze leien ruimschoots aan bijvoorbeeld de normen voor Monumentenzorg, alsmede aan de hoogste Europese normering.

Leikon levert uit Spanje de bekende SIN 120, SIN 150, SIN 200 en SIN 230.

Onze nieuwste Franse aanwinst is de Ardoisières de Corrèze.


Klik op de foto voor een vergroting/meerdere foto's


« Terug naar overzicht